Nescafe Dolce Gusto Design Competition din: DESIGN

Inscrieri: 02.02 09.03 Voturi: 12.03 13.04 Anunt castigatori: 15.04.2011

[Mai jos gasesti regulamentul pe scurt. Ca sa participi, descarca si citeste Regulamentul complet]


Coordonate

- Perioada de inscriere a creatiilor este: 2 februarie – 9 martie 2011

- Perioada de jurizare a creatiilor este: 12 martie - 13 aprilie 2011

- Anuntarea castigatorilor se va face pe data de: 15 aprilie 2011


Criterii de inscriere

Fiecare inscriere trebuie sa contina un singur design si sa prezinte ideea printr-o imagine a espressorului din gama aleasa, cu designul aplicat, vazut din cel putin un unghi din cele disponibile in imaginile 3D ale respectivei game, din kit-ul de imagini de pe site-ul concursului.

Imaginea designului de pe espressor poate fi realizata prin simularea cu ajutorul unui program de grafica sau prin aplicarea efectiva a designului pe espressor (prin desenare/vopsire, colantare etc.) si fotografierea produsului finit.

Designul realizat trebuie sa acopere macar 10% din suprafata exterioara a espressorului. Suplimentar, inscrierea mai poate include si alte elemente care sa sustina/amplifice ideea respectivului design: alte unghiuri din care este prezentata imaginea 3D a espressorului cu designul aplicat si/sau alte variatii cromatice ale aceluiasi design si/sau espressorul cu designul aplicat prezentat alaturi de alte obiecte. Toate aceste variante (optionale) ale inscrierii trebuie incluse intr-o singura imagine/inscriere si nu vor fi considerate lucrari separate.

Designul realizat nu trebuie sa modifice in niciun fel forma originala a espressorului. Asadar, designul creat pe suprafata espressorului trebuie sa se foloseasca de forma actuala a modelului pe care este aplicat si nu trebuie sa contina niciun fel elemente adaugate, inlocuite sau scoase din forma originala a celor 3 modele de espressoare.

Cerinte tehnice

- fiecare inscriere trebuie sa fie facuta sub forma unui singur fisier-imagine, care sa respecte toate conditiile din Brief si Regulament

- formatele acceptate pentru inscrierea lucrarilor in concurs sunt: JPEG, JPG, GIF sau PNG - latimea minima a fisierului inscris trebuie sa fie de 1024 pixeli, care sa contina cel putin imaginea 3D a espressorului cu designul aplicat, vazut cel putin dintr-un unghi, conform descrierii de mai sus si a descrierii detaliate din Brieful complet.

 

Jurizare

Evaluarea lucrarilor finaliste va fi facuta de catre 2 jurii, in perioada 12 martie – 13 aprilie 2011, in urmatoarea structura:

 

a. Juriul publicului larg (40% din media finala a fiecarei lucrari). Orice utilizator cu cont IQads valabil poate acorda din contul sau de utilizator, prin sistemul de votare IQads, cate un vot uneia, mai multora sau tuturor lucrarilor admise in competitie, pe care le apreciaza. Votul publicului larg e acordat online, pe www.thecreator.ro/NescafeDolceGusto

Dintr-un cont de utilizator, o lucrare poate fi votata cel mult o data, dar un utilizator poate vota oricate lucrari din competitie.

Dupa finalizarea voturilor, numarul de voturi acordat de catre public, prin sistemul de vot IQads, fiecarei lucrari din competitie este transformat intr-o nota, de la 0 (cel mai slab) la 10 (cel mai bun). Numarul de voturi acordate prin sistemul de vot IQads celei mai votate lucrari este considerat echivalent cu media 10, iar mediile celorlalte lucrari sunt calculate proportional cu aceasta.

LIKE-urile acordate pe Facebook nu influenteaza aceasta jurizare.

Exemplu:

Lucrarea 1 – 150 voturi / cele mai multe – echivalentul notei 10

Lucrarea 2 – 117 voturi / echivalentul notei 7,8

...

Lucrarea n – 7 voturi / echivalentul notei 0,4666

Pentru fiecare lucrare, media notelor acordate de juriul publicului conteaza intr-o proportie de 40% din media finala.

 

b. Juriul profesionistilor (60% din media finala a fiecarei lucrari). Juriul va fi format din reprezentanti ai Organizatorului, reprezentanti ai Partenerului si personalitati din domeniul designului, al publicitatii si al marketingului, iar componenta sa va fi anuntata public pe www.thecreator.ro/nescafedolcegusto. Votul profesionistilor e acordat pe mail.

Criteriile avute in vedere de juriul profesionistilor sunt:

- originalitatea designului: 33,3%

- adecvarea creatiei la forma, cromatica si designul respectivului espressor NESCAFE Dolce Gusto, designul trebuind sa le sublinieze si sa se potriveasca personalitatii brandului (vezi detalii mai jos): 33,3%

- aprecierea personala a juratului: 33,3%

 

 

Afla detaliile: Brieful complet | Imaginile espressoarelor | Regulamentul complet

Pentru alte idei si informatii despre Nescafe Dolce Gusto, sigur te mai ajuta sa te uiti si aici: www.Dolce-Gusto.ro